Curry bombay á la Iso
Den här goda rätten har jag fått från en god vän men jag har ändrat receptet lite för att öka proteinhalten. I stort sett är det dock detsamma. Är du hårt idrottande eller vill ge rätten till dina barn kan du servera lite ris till för att öka antalet kolhydrater.
Curry bombay
4 portioner
600 g nötfärs
2 gula lökar, fint hackadade
3 msk curry
1 krm nymald svartpeppar
1 tsk salt
2 burkar krossade tomater à 400 g
1½ dl vatten
1 kanelstång
300 g kokta kikärter
1 dl jordnötter
Tillbehör:
skivad banan
rostad kokos
naturell yoghurt
Bryn köttfärsen i en varm gryta. Tillsätt lök, curry och svartpeppar och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt krossade tomater, vatten, salt, peppar och kanelstång. Koka upp och puttra utan lock tills du tycker att röran känns lagom "blöt". Lägg i kikärter och jordnötter och smaka av med salt och peppar. Servera med tillbehören. En vitkålssallad är också gott till.